Ten blog to dla mnie przygoda,proba zaczarowania kuchni,aby stala sie miejscem odkrywania nowych pasji,zdobywania umiejętnosci i doskonalenia samej siebie.To takze ogromna przyjemnosc i lekcja pokory...
Blog > Komentarze do wpisu
pietruszkowy schab z suszonymi owocami

Początkowo mial to byc schab z duzą iloscią natki pietruszki, ale dodatek owocow z wigilijnego kompotu uczynil go bardziej kolorowym i bogatszym w walory smakowe. Bardzo mi odpowiada taka wersja, a powstala tak mimochodem, jak to zwykle w kuchni bywa.

 

 

 Do przygotowania w/w schabu uzylam 

ok kilograma schabu

natka pietruszki- im wiecej, tym lepiej

owoce suszone-rozne, wg upodoban, u mnie byly to sliwki, morele, figi

przyprawy-sol, pieprz

 

Przyprawiony schab ponacinalam nozem, natarlam nieco olejem, w powstale naciecia wlozylam pietruszke i owoce.Tak przygotowany trafil do foremki, bez zadnego dodatkowego tluszczu czy wykladania foremki papierem.

 

 

 

Pieklam w 200 st C ponad godzine.

Efekt byl taki

 

 

 

 

 

środa, 28 grudnia 2011, bijana

Polecane wpisy

Komentarze
lutka40
2011/12/28 18:56:01
Bez tych owoców, bo nie bardzo nie lubię zjadłabym w ciemno tak apetycznie wygląda
-
bijana
2011/12/28 18:59:07
a wiesz, ze ja tez nie lubilam...lata mijają, smaki zmieniają sie razem z nami. Moze niedlugo siegne po szpinak...
-
2011/12/28 21:29:38
Basiu czy to przed czy po pieczeniu wygląda po prostu rewelacyjnie:)